Διάβασε 16 συμβουλές για τη στάση του σώματός σου!

1.Να δείχνεις στα καλύτερά σου

Πριν σε απασχολήσει η γλώσσα του σώματός σου, βεβαιώσου ότι έχεις περιποιηθεί τον εαυτό σου και δείχνεις τα καλύτερά σου. Να είσαι καθαρός, με όμορφα και περιποιημένα ρούχα που ταιριάζουν με την εκάστοτε περίσταση. Αυτά θα σου δώσουν τον πρώτο «αέρα» που χρειάζεσαι, ώστε να δείχνεις επαγγελματίας με αυτοπεποίθηση.

2.Να στέκεσαι ίσια

Υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι εξασκούν το περπάτημα τους με βιβλία στο κεφάλι. Η σωστή στάση σε δείχνει ισχυρό και με αυτοπεποίθηση. Οπότε μάθε να κάθεσαι και στέκεσαι όρθιος με την πλάτη ίσια.

3.Πίσω οι ώμοι

Είτε στέκεσαι όρθιος είτε είσαι καθιστός, οι καμπουριασμένοι ώμοι σε δείχνουν ντροπαλό και στεναχωρημένο. Κράτα πίσω τους ώμους σε χαλαρή στάση, μακρυά από τα αυτιά σου.

4.Κάνε μεγάλα βήματα

Ή τουλάχιστον μην κάνεις μικρά βήματα! Το να σέρνεσαι σε κάνει να μοιάζεις βαριεστημένος ή άρρωστος. Κάνε λοιπόν μεγάλα σταθερά βήματα.

5.Κάτσε ακίνητος

Όταν είμαστε αγχωμένοι, έχουμε την τάση να  «παίζουμε» με το σώμα μας. Προσπάθησε να μην παίζεις με τα μαλλιά σου, να ξύνεις τη μύτη σου ή να κουνιέσαι γύρω γύρω με την καρέκλα σου. Δεν χρειάζεται να είσαι άκαμπτος, αλλά το να είσαι ήσυχος αποπνέει αυτοπεποίθηση.

6.Κατάλαβε χώρο

Κάτσε άνετα στην καρέκλα σου. Μην κρατάς αγκώνες και γόνατα ενωμένα. Εξαπλώσου στο χώρο.

7.Τα μάτια ψηλά

Μην κοιτάς το πάτωμα, σε κάνει να μοιάζεις φοβισμένος και δειλός και καταστρέφει την εικόνα σου. Κοίτα στα μάτια τον συνομιλητή σου και γενικότερα τριγύρω σου.

8.Οπτική επαφή

Όπως γράψαμε και παραπάνω, να κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια, αλά δεν χρειάζεται να καρφώνεσαι. Να θυμάσαι να κάνεις πάντα οπτική επαφή όλη τη διάρκεια που μιλάς σε κάποιον και 70% του χρόνου που τον ακούς.

9.Τα χέρια σου να είναι ορατά

Όταν είμαστε νευρικοί, τείνουμε να κρύβουμε τα χέρια μας πίσω από την πλάτη μας ή στις τσέπες μας. Αυτό εκλαμβάνεται ως ατιμία. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσεις κάπου τα χέρια σου, τοποθέτησε τα πάνω στα πόδια σου.

10.Εξάσκησε τη χειραψία σου

Οι χειραψίες είναι μείζονος σημασίας. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ δυνατές, ούτε πολύ χαλαρές. Το να προσθέτεις και το αριστερό χέρι στη χειραψία, προσδίδει κύρος, οπότε εφάρμοζε το ενίοτε.

11.Ανοιχτές χειρονομίες

Πολλοί από  μας μιλάμε χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χειρονομίες με τα χέρια μας. Οι χειρονομίες αυτές πρέπει να είναι τουλάχιστον «ανοιχτές» προς τον συνομιλητή μας, ώστε να μην μπλοκάρουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

12.Mπλέξε τα δάχτυλά σου

Το να μπλέκεις τα δάχτυλά σου μεταξύ τους, τουλάχιστον άμα κάθεσαι, είναι δείγμα κυριαρχίας και αυτοπεποίθησης. Χρησιμοποίησε το όταν θέλεις να δώσεις έμφαση σε ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα.

13.Τα πόδια στο έδαφος

Όταν καθόμαστε, έχουμε την τάση να βάλουμε τα πόδια μας σταυροπόδι ή να τα τυλίξουμε στα πόδια της καρέκλας. Κράτα τα πόδια στο πάτωμα, εκτός αν θες να εκπέμπεις αρνητικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα σταυρωμένα χέρια.

14.Απόσταση στα πόδια

Όταν στέκεσαι όρθιος, τα πόδια σου πρέπει να είναι σταθερά στο πάτωμα, κρατώντας μια απόσταση μεταξύ τους, για να δείξεις σταθερότητα. Μη φοβάσαι να καταλάβεις χώρο.

15.Χαμογέλα

Μην ξεχνάς να χαμογελάς! Κανείς δεν αντέχει τους σκυθρωπούς ανθρώπους. Ένα αληθινό και χαλαρό χαμόγελο αποπνέει φιλικότητα και εμπιστοσύνη.

16.Χαλάρωσε

Χαλάρωσε! Η γλώσσα του σώματος είναι μια ασυνείδητη έκφραση των σκέψεων και της διάθεσής μας. Γέμισε τον εαυτό σου με καλή ενέργεια κάνοντας μια μικρή άσκηση ή διαλογισμό. Εάν αισθάνεσαι χαλαρός και σίγουρος, αυτό θα δείξει η γλώσσα του σώματός σου.

Σου προτείνουμε να επισκεφθείς και άλλα ενημερωτικά σάιτ με άρθρα σχετικά όπως : BOUJEE, DATINGADVICES, DATINGSECRETS .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *